Висячі папуги або нетопири

Тема у розділі 'Птахи', створена користувачем Nadia, 11 тра 2015.

  1. Nadia
    Offline

    Nadia Administrator Команда форуму

    Реєстрація:
    4 лют 2015
    Повідомлення:
    405
    Симпатії:
    125
    [​IMG]
    Довжина тіла цих папужок від 10 до 16 см. Хвіст короткий, прямо-зрізаний, довжина хвоста дорівнює довжині крила або трохи коротша. Оперення густе й жорстке, ноги сильні, але короткі. Дзьоб у них слабкий. Восковиця оперена, вузька, ніздрі роздуті, округлої форми. Забарвлення в основному зелене.

    Ці папужки поширені від Індії до Філіппін, на Новій Гвінеї, на архіпелазі Бісмарка. Свою назву вони отримали за те, що відпочивають і сплять у висячому положенні на гілках дерев, вниз головою, як кажани. Також вони чудово лазять по деревах і добре бігають по гілках, квапливо дріботячи короткими ногами. Гнізда будують в дуплах дерев. Їжа птахів складається з м'якоті плодів, ягід, нектару, деревного соку, який вони злизують з тріщин в корі тропічних дерев. Ці папуги дуже добре співають.

    У неволі нетопири живуть недовго. Часто вони гинуть в період акліматизації у зв'язку з переходом на штучне харчування. Годувати їх потрібно так само, як і щіткоязичних лорі. Папуги-нетопири зі штучної їжі охоче їдять солодку пшоняну кашку, зварену на розведеному молоці.
    eRY1otdbIHI.jpg
    Основною же їжею для них є овочеві, фруктові соки і розведений (1:1) мед. Ці папужки не гризуть дерева, тому їх цілком можна утримувати в дерев'яних або комбінованих клітках.

    З настанням сезону розмноження самка зриває листя для вистилки гнізда, встромляє їх між пір'я в основу хвоста і переносить на собі в гніздовий ящик. Висота квадратного (15 см X 15 см) в перерізі ящика повинна бути близько 20 см. Самка відкладає три яйця і насиджує їх 20 днів. Молоді птахи залишають гніздо у віці близько місяця.

Поділитися цією сторінкою