Пінгвіни - мешканці холодної Антарктиди

Тема у розділі 'Екзотичні', створена користувачем Nadia, 7 вер 2015.

  1. Nadia
    Offline

    Nadia Administrator Команда форуму

    Реєстрація:
    4 лют 2015
    Повідомлення:
    421
    Симпатії:
    129
    [​IMG]
    Пінгвін Аделі


    Пінгвінові або пінгвіни (Spheniscidae) — сімейство морських нелітаючих птахів, єдине в ряді пінгвіноподібних. У сімействі 18 видів. Всі представники цього сімейства добре плавають і пірнають.

    Найбільшим з сучасних представників є імператорський пінгвін (зріст - 110-120 см, вага до 46 кг), найдрібніші — представники виду Eudyptula minor — малий пінгвін (зріст 30—40 см, вага 1—2,5 кг).

    Від всіх інших птахів пінгвінів відрізняє абсолютно особлива будову тіла. Форма тіла пінгвінів обтічна, що ідеально для пересування у воді. Передні кінцівки пінгвінів — ні що інше, як ласти. Мускулатура і пристрій кісток дозволяє їм під водою працювати крилами майже як гвинтами. Гребні рухи виробляються потужними грудними м'язами, які кріпляться до розвиненого кіля грудини. Грудна мускулатура розвинена незвичайно і складає інколи до 30 % маси тіла, що у декілька разів перевищує мускулатуру найпотужніших літаючих птиць. Якщо крила пінгвінів є основним «двигуном» у воді, то перетинкові лапи виконують функцію керма. Під водою пінгвіни здатні розвинути швидкість близько 5-10 км/ч, інколи і вище — до 36 км/ч (субантарктичний пінгвін). Пінгвіни здатні пірнати на глибину до 200 м і залишатися під водою до 20 хвилин. Друга явна відмінність пінгвінів від інших птахів — щільність кісток. У всіх птахів кістки трубчасті, що робить їх скелет легше і дозволяє літати або швидко бігати. Але у пінгвінів вони схожі на кістки ссавців (дельфінів і тюленів) і не містять внутрішніх порожнин.

    Більшість пінгвінів мешкають в холодному кліматі, плаваючи у воді, температура якої близька до нуля. Товстий жировий прошарок під шкірою пінгвінів, густе водонепроникне пір'я, змащене жировим секретом не дають птахам замерзнути у воді. Під час линьки пінгвіни скидають велику кількість пір'я і на цей час не здатні плавати у воді і залишаються без їжі до тих пір, поки не відросте нове пір'я. Нове пір'я виростає під старими і як-би виштовхує його. За цей час пінгвіни втрачають біля третини ваги свого тіла. Стовбури пір'я розширені, опахала розвинені слабо, пір'я чимось нагадує лусочки. Їжею пінгвінам служить дрібна риба, краби, креветки і кальмари.

    Більшість пінгвінів забарвлена приблизно однаково: чорні зверху, білі знизу. Таке забарвлення є маскуванням для багатьох морських тварин (наприклад дельфінів). Пінгвіни мешкають лише в Південній півкулі. Їх можна зустріти в Антарктиді, на південних краях Австралії, в Африці і в Південній Америці.

    Найпівнічніше житло пінгвінів — Галапагоські острови, розташовані біля екватора.

    Пінгвіни гніздяться найчастіше великими колоніями, що налічують десяток тисяч пар або більше. У висиджуванні яєць і вигодовуванні пташенят беруть участь обоє батьків поперемінно. Кормом пташенятам служить напівперетравлені риба і ракоподібні. Дитинчата знаходять притулок від холоду в нижніх складках батьківського живота.

    У холодних антарктичних районах висиджується одне яйце, в помірних і теплих регіонах яєць може бути декілька.

    [​IMG]
    Магелланів пінгвін
    [​IMG]
    Галапагоський пінгвін
    [​IMG]
    Субантарктичні пінгвіни
    [​IMG]
    Малий пінгвін
    [​IMG]
    Антарктичний пінгвін
    [​IMG]
    Імператорські пінгвіни (пташеня)
    [​IMG]
    Королівський пінгвін з пташенятами
    [​IMG]
    Королівські пінгвіни та косатка
    [​IMG]
    Антарктичні пінгвіни на айсбергові
    [​IMG]
    Пінгвін Макароні
    [​IMG]
    Пінгвін Макароні
    [​IMG]
    Антарктичні пінгвіни
    [​IMG]
    Імператорські пінгвіни
    [​IMG]
    Субантарктичні пінгвіни
    [​IMG]
    Жовтоокий пінгвін
    [​IMG]
    Антарктичний пінгвін
    [​IMG]
    Імператорські пінгвіни
    [​IMG]
    Імператорські пінгвіни
    [​IMG]
    Північний пінгвін Рокхоппера
    [​IMG]
    Субантарктичний пінгвін

Поділитися цією сторінкою