Амазон

Тема у розділі 'Птахи', створена користувачем Inna, 7 тра 2015.

  1. Inna
    Offline

    Inna Administrator

    Реєстрація:
    3 лют 2015
    Повідомлення:
    408
    Симпатії:
    56
    [​IMG]
    Зовнішній вигляд.


    Рід досить приземкуватих папуг. Це середні і великі птахи з коротким, іноді в деякій мірі округленим хвостом, входять у вид так званих короткохвостих папугаїв. Довжина цих птахів від 25 см до 45 см.У всіх представників цього роду папуг основний колір пір'я зелений. Окремі ділянки голови, крил і деяких інших ділянок тіла пофарбовані в червоний, жовтий або синій кольори, в залежності від виду папуги. Більшою частиною такі ділянки досить невеликий по відношенню до забарвленого зеленого кольору решті пір'я. Ідентифікація (розпізнавання) окремих видів амазонів відбувається за допомогою колірних відмітин, розкиданих по голові, потилиці, шиї, крил і хвоста, добре відмітних «неозброєним» оком.

    Поширення

    Рід папуг ара зустрічається в Центральній та Північно-західній частині Бразилії, в Парагваї, Аргентині, Еквадорі, Центральній Америці, Венесуелі, на сході Колумбії, півночі Бразилії, на островах Домініка (малі Антильські острова) і острові святого Вінсента. Так само папуга поширений по тихоокеанському узбережжю Коста-Ріки, Нікарагуа, Гондурасу і Сальвадору.

    Спосіб життя

    Населяють вологі тропічні сельви, мешкають в лісах, в основному хвойних. Можуть здійснювати нальоти на фруктові сади. Птахи не полохливі й досить шумні. Під час спарювання розбиваються по парах. Населяють рівнинні ліси і передгір'я від висоти 800 м і до висоти 1200 м над рівнем моря. Тримаються сімейними групами, парами або зграями (до 30 особин). Харчується плодами, горіхами, насінням, а також, цитрусовими, манго і навіть кавовими зернами. Великі зграї, понад декілька сотень особин, зрідка до тисячі птахів, утворюються під час годування, або при ночівлі на деревах. Найчастіше папуг можна помітити під час польоту, або коли вони сидять на голих гілках на верхівках високих дерев; також амазонів можна побачити в ранкові або вечірні години, коли вони покидають або, навпаки, повертаються на дерева для ночівлі. Під час польоту або при розподілі дерев (гілок дерев) для ночівлі папуги шумлять, в цей час зазвичай їх і помічають. Під час годівлі папуги ведуть себе тихо, спокійно. Крик у венесуельських амазонів гучний, звучний, сильний, різкий, з металевим відливом.

Поділитися цією сторінкою